Instagram

GH_WB_wandmeubel_01
GH_WB_wandmeubel_02
GH_WB01_keuken_1300
GH_WB02_keuken_1300
GH_keuken_05

Interieur

In Utrecht ligt sinds enige tijd op een schitterende plek deze door Courage Architecten ontworpen woonark waar ik het interieur voor heb vorm gegeven.

 

Aan de lange wand is voor extra opbergruimte een hangend meubel van 6 meter lang gemaakt dat wordt afgesloten door een eiken bureau.

 

De keuken mocht flink wat ruimte in beslag nemen maar moest er niet te groot uitzien. Daarom heb ik gekozen voor een eiland met een zwarte kastenwand die geheel afgesloten kan worden met vouwdeuren. De achterwand met mozaïek is een 50 jaar oud blad dat dienst deed als bar in een cafe. Dit blad moest en zou gebruikt worden in de keuken en werd gaandeweg leidend voor de kleur van het keukeneiland.

 

Het casco was leidend in dit geheel: veel glas in zwarte kozijnen met buitenmuren van zwarte metalen sandwichpanelen die afgesloten worden door een zwart cannelure-plafond. Voor de binnenvloeren heb ik gekozen voor gepolijst beton en eiken waarbij het laatste is doorgetrokken op de binnenwand en de trappen gang naar beneden. Dit eiken loopt als een dwarse streep door de ark en verdeelt daarbij de keuken en de lager gelegen woonkamer.

 

Aangezien er in deze zone ook een toilet zit is ook die ruimte geheel met eiken gefineerd. Het stalen wastafelframe is, samen met het onderstel van het keukeneiland vervaardigd door WEGA Metaal.

Info